5 szobanövény, amely színes leveleivel díszíti a lakást.

1_95.jpg

Az otthoni környezet javítása és a lakás díszítése nem csak virágokkal lehetséges. Sok szobanövény színes levelekkel rendelkezik, amelyek különleges megjelenést kölcsönöznek bármely helyiségnek. Ezek a növények nem csak a zöld különböző árnyalataival játszanak, hanem gyakran piros, lila, sárga vagy fehér mintázatokkal is feldobják a belső teret.

Ismerkedjünk meg öt olyan szobanövénnyel, amelyek színes leveleikkel díszítik a lakást!

1. Kroton (Codiaeum variegatum) A kroton az egyik legfeltűnőbb szobanövény, amely a színes leveleivel vonzza a figyelmet. A levelek szinte minden színárnyalatot magukba foglalhatnak: piros, sárga, narancs, zöld és lila színek keverednek rajtuk. A kroton különösen a napsütötte helyeket kedveli, így a lakás világos pontjain remekül érzi magát. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet kapjon, és ne hagyjuk kiszáradni a talaját.

2. Tarka zebralevél (Calathea) A calathea fajták színes és mintás leveleikkel hódítanak. A különböző fajok levelei sötétzöld, világoszöld, lila és rózsaszín árnyalatokat ölthetnek, sőt, egyes típusok levelei hullámzó, látványos mintázatot mutatnak. A calathea árnyéktűrő növény, és ideális választás a lakás kevésbé napfényes részeibe. Emellett magas páratartalmat igényel, így a fürdőszobában vagy a konyhában is jól érzi magát.

3. Pompás tűztövis (Hypoestes phyllostachya) A tűztövis élénk, pöttyös leveleiről ismerhető fel, amelyek rózsaszín, piros vagy fehér foltokkal tarkítottak. Ez a kisméretű szobanövény különösen színes és vidám hangulatot kölcsönöz a lakásnak. A tűztövis szereti a világos helyeket, de nem bírja a közvetlen napsütést, mert az megégetheti a leveleit. Gondoskodjunk róla, hogy mindig nedves maradjon a talaja, de kerüljük a túlöntözést.

4. Színes levelű begónia (Begonia rex) A begóniák nemcsak virágaikkal, hanem különleges, színes leveleikkel is elvarázsolják a növénykedvelőket. A begonia rex fajtái látványos színkombinációkban pompáznak, a leveleik vörös, ezüst, lila és zöld árnyalatokban tündökölnek. E növények előnye, hogy könnyen tarthatók, és jól tűrik a lakás környezetét, ha megfelelő mennyiségű fényt kapnak. A félárnyékos helyeket kedvelik, és rendszeres öntözést igényelnek.

5. Szobai szanszeviéria (Sansevieria trifasciata) A szanszeviéria, közismertebb nevén anyósnyelv, elsősorban zöld-sárga vagy zöld-fehér csíkos leveleivel nyújt különleges látványt. Bár egyszerűbb színvilágú, a levelek formája és mintázata nagyon dekoratív. Ez a növény rendkívül strapabíró, és kiváló választás kezdő növénytulajdonosoknak is. Szárazságtűrő, és nagyon kevés gondozást igényel, így ideális olyan helyekre, ahol nem mindig tudunk rendszeresen öntözni.

Összegzés A szobanövények színes levelei nemcsak oxigént termelnek és javítják a levegő minőségét, hanem esztétikai értékükkel is hozzájárulnak a lakás belső dekorációjához. A kroton, a calathea, a tűztövis, a begónia és a szanszeviéria mind kiváló választás, ha szeretnénk színesebbé varázsolni otthonunkat. Ezek a növények nemcsak a lakás zöld szigetei lesznek, hanem élénk színfoltokat is adnak, amelyek feldobják a hangulatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr2218714756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egészséges Életmód Útmutató

Egyedi, személyre szabott kertésznapló.

Egyedi,Névre Szóló,Rusztikus,Üres Receptkönyv Fa Borítóval A5 Méretű

Archívum

Névreszóló Receptkönyvek

süti beállítások módosítása