Fogyassz kevesebb sót és cukrot.

1_22.jpg

Az egészséges táplálkozás alapvető eleme, hogy csökkentsük a só- és cukorfogyasztást.

A túlzott sófogyasztás növeli a vérnyomást, ami hosszú távon súlyos egészségügyi problémákat okozhat, például szív- és érrendszeri betegségeket, vesebetegséget és stroke-ot.

A cukorfogyasztás csökkentése pedig segít elkerülni az elhízást és a cukorbetegséget.

A javasolt napi sóbevitel mennyisége nem haladja meg a 5 grammot, míg a cukorfogyasztást az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatai szerint érdemes 25 grammnál kevesebbre csökkenteni naponta.

Az egészséges táplálkozás érdekében ajánlott kerülni a feldolgozott élelmiszereket, amelyek gyakran magas só- és cukortartalommal rendelkeznek, és helyette válasszunk friss, természetes alapanyagokat.

Emellett lehetőség szerint csökkentsük az ételeinkhez adott só és cukor mennyiségét, illetve keresünk alternatív édesítőszereket, például mézet vagy gyümölcssűrítményeket.

Fontos megjegyezni, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a só- és cukorfogyasztás csökkentésével érhető el, hanem a kiegyensúlyozott, változatos étrenddel és az egészséges életmóddal összességében.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr1618103714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása