Fogyassz kevesebb sót és cukrot.

1_22.jpg

Az egészséges táplálkozás alapvető eleme, hogy csökkentsük a só- és cukorfogyasztást.

A túlzott sófogyasztás növeli a vérnyomást, ami hosszú távon súlyos egészségügyi problémákat okozhat, például szív- és érrendszeri betegségeket, vesebetegséget és stroke-ot.

A cukorfogyasztás csökkentése pedig segít elkerülni az elhízást és a cukorbetegséget.

A javasolt napi sóbevitel mennyisége nem haladja meg a 5 grammot, míg a cukorfogyasztást az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatai szerint érdemes 25 grammnál kevesebbre csökkenteni naponta.

Az egészséges táplálkozás érdekében ajánlott kerülni a feldolgozott élelmiszereket, amelyek gyakran magas só- és cukortartalommal rendelkeznek, és helyette válasszunk friss, természetes alapanyagokat.

Emellett lehetőség szerint csökkentsük az ételeinkhez adott só és cukor mennyiségét, illetve keresünk alternatív édesítőszereket, például mézet vagy gyümölcssűrítményeket.

Fontos megjegyezni, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a só- és cukorfogyasztás csökkentésével érhető el, hanem a kiegyensúlyozott, változatos étrenddel és az egészséges életmóddal összességében.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr3718103714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

Kövess Facebookon

Laser Art

Címkék

ajándék (19) egészség (45) egészséges életmód (4) egészséges táplálkozás (34) falióra (3) gyógynővények (17) gyümölcs (3) kertészet (3) kertészkedés (143) lakberendezés (37) macska (4) macska egészség (3) mappa (3) napló (3) névreszóló (13) óra (3) receptkönyv (3) természetesgyógymód (26) tudástár (3) tudatos táplálkozás (3) tudomány (15) vadásznapló (6) virágok (121) alvás (5) antioxidánsok (6) ásványi anyagok (6) beltéri növények (6) cukor (4) cukorbetegség (7) depresszió (3) diófélék (3) édességek (4) egészség (29) egészséges életmód (37) egészséges ételek (3) egészséges étkezési szokások (3) egészséges étrend (32) egészséges táplálkozás (27) egészséges zsírok (3) egészségügyi problémák (14) életminőség (3) életmód (15) emésztés (6) ételkészítés (12) étrend (14) fehérje (3) feldolgozott élelmiszerek (3) fizikai állapot (3) gabonafélék (3) gyümölcs (4) gyümölcsök (3) hal (4) hidratáltság (5) hús (3) immunrendszer (3) jóga (3) krónikus betegségek (3) lakásdekoráció (4) magas vérnyomás (4) meditáció (3) megelőzés (3) mentális állapot (4) mentális egészség (8) olívaolaj (3) orvos (4) rák (3) rostok (3) (3) stressz (3) stresszkezelés (8) szakember (3) szív- és érrendszeri betegségek (6) szív- és érrendszeri egészség (3) szívbetegségek (3) szobanövény gondozás (4) szorongás (4) tápanyagok (12) teljesítmény (3) természetes anyagok (4) test (3) testmozgás (11) vérnyomás (3) vitaminok (13) vízfogyasztás (3) zöldség (3) zöldségek (3) zsír (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása