DASH diéta.

1_35.jpg

A DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) diéta egy olyan étrend, amelyet eredetileg a magas vérnyomás kezelésére fejlesztettek ki, de azóta is széles körben alkalmazzák az általános egészségmegőrzésre és a testsúly csökkentésére.

Az étrend magában foglalja a teljes értékű gabonafélék, a zöldségek, a gyümölcsök, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a sovány fehérjék, a hüvelyesek, a diófélék és a magvak fogyasztását, miközben korlátozza a cukros ételek és italok, az édes sütemények, az édességek, a zsíros húsok és az élelmiszerek fogyasztását, amelyek magas só- és telített zsírtartalommal rendelkeznek.

A DASH diéta javítja a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet, segít a testsúly csökkentésében, valamint csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és más egészségügyi problémák kockázatát.

Emellett az étrendnek az is előnye, hogy egészséges és változatos ételeket tartalmaz, amelyek gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a DASH diéta nem tekinthető csodaszernek, és fontos az életmódváltás más elemekkel együtt alkalmazni, például a testmozgással és a stresszkezeléssel.

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel és a rendszeres orvosi vizsgálatok is fontosak a diéta hatékonyságának növelése érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr1218103806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása