Miért és mennyi fehérjét igényel testünk valójában?

1_4.jpg

A fehérjék fontos szerepet játszanak szervezetünk működésében, például az izomépítésben, a sejtek regenerálódásában és a hormonok szintézisében.

Azonban, hogy mennyi fehérjére van szükségünk valójában, az egyén függő, és számos tényezőtől függ, például a testtömegünktől, a nemi és életkori csoportunktól, az aktivitási szintünktől és az egészségi állapotunktól.

Az általánosan elfogadott ajánlás az, hogy az átlagos felnőtt személy napi 0,8 gramm fehérjét igényel testtömeg-kilogrammonként.

Ez azt jelenti, hogy például egy 70 kilogrammos felnőttnek kb. 56 gramm fehérjét kellene fogyasztania naponta. Azonban, ha valaki intenzív sportoló, terhes vagy szoptató anya, vagy olyan egészségügyi problémákkal küzd, mint a vesekárosodás vagy a krónikus betegségek, az ő fehérjeigénye magasabb lehet.

Fontos megjegyezni, hogy az ajánlott fehérjemennyiség csak egy általános iránymutatás, és hogy az egyéni szükségletek nagyon eltérőek lehetnek.

A legjobb az, ha egy szakemberrel konzultálunk, hogy meghatározzuk saját szükségleteinket és a megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasszuk a testünk optimális működéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr5718102502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása