5 Télen Virágzó Szobanövény

2.jpg

 

Amikor kint hideg van, és a természet a pihenőidejét tölti, bent a lakásban is lehet télies virágzás. Azok a szobanövények, amelyek télen virágoznak, különleges hangulatot teremtenek a hűvös hónapokban is. Lássunk öt gyönyörű növényt, amelyek a téli időszak sztárjai lehetnek!

1. Jázmin (Jasminum polyanthum) A jázmin egy csodálatos illatú, télen virágzó növény, amelynek fehér, édes illatú virágai könnyen felfrissítik a lakást. A jázmin a hűvösebb helyiségekben is jól érzi magát, és decembertől februárig virágzik.

2. Kalanchoe (Kalanchoe blossfeldiana) Ez a növény apró, színes virágaival és vastag leveleivel vonzza a tekintetet. A kalanchoe különösen jól bírja a szárazabb levegőt, így ideális választás az otthoni fűtött környezetben. 3. Orchidea (Phalaenopsis) Bár egész évben virágozhat, a téli hónapokban különösen jól mutat a szobában az orchidea. Fehér, rózsaszín és lila színű virágai eleganciát sugároznak, és hosszan tartó virágzása feldobja a belső tereket.

4. Fokföldi Ibolya (Saintpaulia) A fokföldi ibolya egész évben virágozhat, de különösen télen hoz színt a lakásba. Lila, rózsaszín, kék és fehér virágai apróak, de csodaszépek, és könnyen gondozható növényként ideális választás.

5. Amarillisz (Hippeastrum) Az amarillisz méltán szerepel itt is, hiszen lenyűgöző virágai a tél sztárjai. Nagyméretű virágai akár 6-8 héten át is virágozhatnak, ami hosszú távon is dekoratívvá teszi a növényt.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr6818700818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása