A 10 legigénytelenebb szobanövény irodába

1_52.jpg

 

Az irodai környezet gyakran nem kedvez a növényeknek: kevés természetes fény, ritka öntözés, és a levegő páratartalma sem mindig ideális. Mégis, néhány szobanövény tökéletesen képes túlélni és virágozni ezekben a körülményekben is. Ezek a növények nemcsak dekoratívak, hanem segítenek frissíteni a levegőt és barátságosabbá tenni a munkahelyi környezetet. Ha szeretnél néhány zöld barátot az irodádba, de nem tudsz sok időt szánni a gondozásukra, itt van a 10 legigénytelenebb szobanövény, amit érdemes választanod.

1. Szanszeviéria (Anyósnyelv) A szanszeviéria, vagy más néven anyósnyelv, az egyik legstrapabíróbb szobanövény. Kevés fényt igényel, és csak ritkán kell öntözni, ezért ideális választás irodákba. A hosszú, szálas levelei elegáns megjelenést kölcsönöznek neki, miközben képes tisztítani a levegőt is.

2. ZZ növény (Zamioculcas zamiifolia) A ZZ növény szinte elpusztíthatatlan, és tökéletes választás olyan helyekre, ahol kevés a fény. Ritka öntözést igényel, és megbirkózik a szárazabb levegővel is. Lapos, fényes levelei modern hatást keltenek bármilyen térben.

3. Pothos (Szobafutóka) A szobafutóka könnyen nevelhető futónövény, amely gyorsan képes dekoratív zöld lombot varázsolni az irodába. Jól tűri a fényhiányt, és elég csak hetente egyszer öntözni. Akár polcokra, akár függő kosarakba is ideális, mivel csodásan omlik alá a leveleivel.

4. Békavirág (Spathiphyllum) A békavirág szintén könnyen gondozható, és még virágozni is képes az irodában. Szűrt fény mellett is szépen fejlődik, és a levegő tisztításában is jeleskedik. Egy különlegessége, hogy figyelmeztet, ha öntözésre van szüksége: levelei kissé lekonyulnak.

5. Aloe Vera Az aloe vera nemcsak dekoratív, hanem praktikus is, mivel levelében gyógyhatású gél található. Kevés öntözést igényel, és jól bírja a száraz levegőt, így tökéletes irodai környezetben is.

6. Kaktusz A kaktuszok minden irodába beilleszthetők, mert szinte semmilyen gondozást nem igényelnek. A kevés fényt és a száraz környezetet is jól bírják, elég őket havonta egyszer megöntözni.

7. Rákvirág (Chlorophytum comosum) A rákvirág, vagy zöldike, az egyik legellenállóbb növény, ami képes túlélni a szárazságot és a fényhiányt is. Gyorsan szaporodik, és látványos, levegőt tisztító levelei könnyen feldobják a munkahelyi környezetet.

8. Aglaonema Az Aglaonema kevés fényt igénylő növény, amely jól bírja az irodai környezetet. Színes levelei változatos mintákkal díszítettek, így különleges hangulatot adhatnak az íróasztalnak vagy a polcoknak.

9. Szívlevelű Filodendron A filodendron egy másik futónövény, amely kevés fényt is elvisel, és könnyen gondozható. Szív alakú levelei gyorsan benövik a rendelkezésre álló helyet, így remek választás egy fali vagy asztali díszítéshez.

10. Szenepálma (Aspidistra elatior) A szenepálma különösen strapabíró, és szinte bárhol képes túlélni. Jól tűri a sötét helyeket és a ritka öntözést, miközben hosszú, elegáns leveleivel szépíti az irodát.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr7718700178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása