Milyen virágokat ültessünk az erkélyre?

1_59.jpg

Az erkély a városi élet egyik legnagyobb kincse lehet, ha kreatívan kihasználjuk a területét. Azonban a növényválasztás nagyban függ az erkély elhelyezkedésétől és a fényviszonyoktól. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan virágot, amelyek tökéletesek az erkélyed díszítésére, legyen az akár napos vagy árnyékos.

1. Muskátli (Pelargonium) A muskátli az egyik legnépszerűbb balkonnövény, és nem véletlenül. Szívós és könnyen gondozható, ráadásul egész nyáron virágzik. Jól tűri a napos helyeket, és kevés gondoskodás mellett is gyönyörűen virágzik. A sokféle színárnyalatnak köszönhetően könnyen harmonizálható a környezettel.

2. Petúnia (Petunia) A petúnia szintén remek választás, ha színes virágokat szeretnél az erkélyre. Ez a virág napos helyen érzi jól magát, és folyamatosan hozza gyönyörű virágait, amíg elég vizet kap. A petúnia élénk színei életet visznek minden erkélyre.

3. Körömvirág (Calendula officinalis) A körömvirág a napos erkélyek sztárja, hiszen szereti a meleget és a napsütést. Sárga és narancssárga virágai egész nyáron át díszítik a balkonodat, miközben kevés gondozást igényelnek. Ráadásul gyógynövényként is ismert, így egy sokoldalú választás.

4. Levendula (Lavandula) A levendula nemcsak szép, hanem illatos is, így különleges atmoszférát teremt az erkélyen. Szereti a napfényt és a meleg helyeket, ráadásul az általa kibocsátott illat távol tartja a rovarokat. Ültetheted cserépbe vagy balkonládába, és élvezheted egész nyáron át a lila virágok látványát és illatát.

5. Büdöske (Tagetes) A büdöske egy strapabíró és hosszan virágzó növény, amely a forró nyári napokat is jól tűri. Erős illata miatt rovarriasztóként is működik, így a hasznosság és szépség kombinációja. Színeivel, sárga és narancs árnyalataival feldobja az erkély bármelyik sarkát.

Az erkélyed valódi oázissá változtathatod ezekkel a növényekkel, amelyek nemcsak szépek, hanem könnyen gondozhatók is. A napfényes balkonokon ezek a növények nemcsak jól érzik magukat, hanem csodálatos színkavalkádot is biztosítanak egész nyáron át.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr7618703068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása