5 ősszel nyíló virág a kertedbe és balkonra

1_56.jpg

Az ősz sokak számára a természet búcsúzását jelenti, amikor a nyár színei elhalványulnak, és a fák levelei megsárgulnak. Azonban az ősz is lehet virágzó évszak, hiszen számos virág ilyenkor bontja szirmait, és varázsolja színessé a kertet vagy a balkont. Összegyűjtöttünk 5 gyönyörű, ősszel nyíló virágot, amelyekkel újraélesztheted a kertedet ebben a szezonban is.

1. Krizantém (Chrysanthemum) A krizantém az ősz egyik legjellegzetesebb virága, mely szinte minden kertben és balkonon megtalálható. Sokféle színben pompázik, a sárgától kezdve a narancssárgán és piros árnyalatokon át egészen a lila és fehér variációkig. Nagyon strapabíró növény, amely akár az első fagyokig is virágzik, így tökéletes választás az őszi hónapokra.

2. Őszirózsa (Aster) Az őszirózsa szintén a hűvösebb időszakban bontja szirmait, és élettel tölti meg a kertet vagy az erkélyt. A kék, lila, rózsaszín és fehér virágokkal díszítő növények nemcsak szemet gyönyörködtetőek, hanem a méheket és pillangókat is vonzzák, így az ősz végi biodiverzitás fenntartásában is szerepet játszanak.

3. Varjúháj (Sedum) A varjúháj egy alacsony gondozási igényű, őszi virág, amely vastag, húsos leveleiről és gyönyörű, színes virágairól ismert. Késő nyáron kezd virágozni, de az igazi pompáját ősszel éri el. Színeik változatosak, a rózsaszíntől a mélybordóig terjednek, és kiválóan mutatnak cserépben vagy sziklakertben is.

4. Japán szellőrózsa (Anemone hupehensis) Ez a finom megjelenésű növény augusztustól októberig virágzik, így az őszi kert igazi ékessége lehet. Rózsaszín vagy fehér virágai magas száron nőnek, és igazán elegáns megjelenést kölcsönöznek a kertnek vagy a balkonládáknak. Szereti a félárnyékos helyeket, és hosszan virágzik a hűvösebb időben is.

5. Erika (Erica) Az erika, más néven hanga, szintén az őszi és téli hónapok egyik kedvelt növénye. Rózsaszín, fehér és lila színben pompázik, és különösen jól mutat balkonládákban vagy cserépben. Kiválóan tűri a hideget, így az őszi dekoráció mellett akár a téli időszakban is színt visz az erkélyre vagy a kertbe.

Összefoglaló Az ősz ideális időszak arra, hogy új életet lehelj a kertbe vagy a balkonra ezekkel az egész szezonban virágzó növényekkel. Ezek a virágok nemcsak szépségükkel, hanem hosszan tartó virágzásukkal is lenyűgöznek, így biztosan feldobják a szürkülő napokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr8718702282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása