10 szobanövény, ami remekül érzi magát a sötét szobában is

2_5.jpg

 

A sötét szobák gyakran kihívást jelentenek a növények számára, de szerencsére léteznek olyan szobanövények, amelyek kifejezetten jól alkalmazkodnak az alacsony fényviszonyokhoz. Ezek a növények nemcsak dekoratívak, de minimális gondozással is csodálatosan érzik magukat. Ha van egy sötétebb helyiség a lakásban, ezek a növények tökéletes választások lehetnek.

1. ZZ növény (Zamioculcas zamiifolia) A ZZ növény az egyik legjobb választás sötét szobákba. Nagyon kevés fényre van szüksége, és ellenálló a száraz levegővel és alacsony páratartalommal szemben. Vastag levelei zöld fényt tükröznek vissza, ami szép, természetes megjelenést biztosít.

2. Anyósnyelv (Sansevieria) Az anyósnyelv rendkívül strapabíró növény, amely a leggyengébb fényviszonyokat is jól tűri. Tökéletes választás olyan helyekre, ahol nincs sok természetes fény, például fürdőszobákba vagy északi fekvésű szobákba.

3. Pothos (Könnycsepp növény) A pothos jól ismert arról, hogy minimális fény mellett is szépen fejlődik. Szépen felfut falakra, polcokra, és gyors növekedésével gyorsan díszíti a helyiséget.

4. Aspidistra Az aspidistra tökéletes azoknak, akik kevés időt tudnak a növények gondozására szánni. Árnyékos helyeken is könnyen életben marad, és alig igényel vizet.

5. Dracaena A dracéna is azok közé a növények közé tartozik, amelyek jól alkalmazkodnak a sötétebb környezethez. Többféle színű levelekkel rendelkezik, amelyek még az alacsony fényviszonyok között is látványosak maradnak.

6. Filodendron Ez a növény könnyen karbantartható, és még a gyenge fényben is szépen növekszik. Folyamatosan új hajtásokat hoz, és jól érzi magát alacsony fényű helyiségekben.

7. Aglaonema Az aglaonema nemcsak a sötét helyeket kedveli, hanem gyönyörű, színes leveleivel még a legunalmasabb szobát is feldobja.

8. Vitorlavirág Ez a növény az egyik legjobb választás sötét helyiségekbe. Kevés fényt igényel, de még így is rendszeresen virágzik.

9. Szobapáfrány A nephrolepis fajta szobapáfrány dús, zöld levelei miatt népszerű. Sötét szobákban is szépen növekszik, és különleges lombozatot biztosít.

10. Calathea A calathea levelei gyönyörű mintázatukkal tűnnek ki, és jól bírják az alacsony fényviszonyokat. Ideális választás sötét helyiségekbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr1718701596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása