A genetikai alapú táplálkozás.

1_43.jpg

A genetikai alapú táplálkozás (angolul: genetic-based nutrition) egy olyan táplálkozási megközelítés, amely a genetikai adottságokat veszi alapul az egyéni táplálkozási szükségletek és preferenciák meghatározásában.

Az egyén genetikai összetétele ugyanis hatással van a testének azon képességére, hogy bizonyos tápanyagokat hasznosítani tudjon, vagy éppen nehezen emészthetőek számára.

A genetikai alapú táplálkozás megközelítése tehát arra épül, hogy a genetikai adottságokat figyelembe véve személyre szabottan állítsuk össze az egyén táplálkozási tervét.

Ennek az előnye, hogy az egyénnek pontosan azokat a tápanyagokat és élelmiszereket ajánlja, amelyek az ő testének a legjobban felelnek meg, így könnyebben tartható az optimális testsúly, és csökkenthetők az egészségügyi kockázatok.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a genetikai alapú táplálkozás még viszonylag új terület a táplálkozástudományban, és a tudományos kutatások jelenlegi állása alapján még nem áll rendelkezésre elegendő adat ahhoz, hogy a genetikai tesztek eredményei alapján pontosan meghatározzuk az egyénnek ajánlott táplálkozási tervet.

Ezért érdemes óvatosan közelíteni a témához, és szakember segítségét kérni a táplálkozási szükségletek pontosabb meghatározása érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr6318113938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása