A genetikai alapú táplálkozás.

1_43.jpg

A genetikai alapú táplálkozás (angolul: genetic-based nutrition) egy olyan táplálkozási megközelítés, amely a genetikai adottságokat veszi alapul az egyéni táplálkozási szükségletek és preferenciák meghatározásában.

Az egyén genetikai összetétele ugyanis hatással van a testének azon képességére, hogy bizonyos tápanyagokat hasznosítani tudjon, vagy éppen nehezen emészthetőek számára.

A genetikai alapú táplálkozás megközelítése tehát arra épül, hogy a genetikai adottságokat figyelembe véve személyre szabottan állítsuk össze az egyén táplálkozási tervét.

Ennek az előnye, hogy az egyénnek pontosan azokat a tápanyagokat és élelmiszereket ajánlja, amelyek az ő testének a legjobban felelnek meg, így könnyebben tartható az optimális testsúly, és csökkenthetők az egészségügyi kockázatok.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a genetikai alapú táplálkozás még viszonylag új terület a táplálkozástudományban, és a tudományos kutatások jelenlegi állása alapján még nem áll rendelkezésre elegendő adat ahhoz, hogy a genetikai tesztek eredményei alapján pontosan meghatározzuk az egyénnek ajánlott táplálkozási tervet.

Ezért érdemes óvatosan közelíteni a témához, és szakember segítségét kérni a táplálkozási szükségletek pontosabb meghatározása érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr4418113938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 

Kövess Facebookon

Horgász Horizont

Címkék

ajándék (19) egészség (20) egészséges életmód (4) egészséges táplálkozás (22) falióra (3) gyógynővények (13) kertészet (3) kertészkedés (124) lakberendezés (31) macska (4) macska egészség (3) mappa (3) napló (3) névreszóló (13) óra (3) receptkönyv (3) természetesgyógymód (16) tudástár (3) tudatos táplálkozás (3) tudomány (13) vadásznapló (6) virágok (107) alvás (5) antioxidánsok (6) ásványi anyagok (6) beltéri növények (6) cukor (4) cukorbetegség (7) depresszió (3) diófélék (3) édességek (4) egészség (28) egészséges életmód (31) egészséges ételek (3) egészséges étkezési szokások (3) egészséges étrend (23) egészséges táplálkozás (21) egészséges zsírok (3) egészségügyi problémák (14) életminőség (3) életmód (14) emésztés (6) ételkészítés (9) étrend (11) fehérje (3) feldolgozott élelmiszerek (3) fizikai állapot (3) gabonafélék (3) gyümölcs (4) gyümölcsök (3) hal (4) hidratáltság (5) hús (3) immunrendszer (3) jóga (3) krónikus betegségek (3) lakásdekoráció (4) magas vérnyomás (4) meditáció (3) megelőzés (3) mentális állapot (4) mentális egészség (8) olívaolaj (3) orvos (4) rák (3) rostok (3) (3) stressz (3) stresszkezelés (8) szakember (3) szív- és érrendszeri betegségek (6) szív- és érrendszeri egészség (3) szívbetegségek (3) szobanövény gondozás (4) szorongás (4) tápanyagok (10) teljesítmény (3) természetes anyagok (4) test (3) testmozgás (11) vérnyomás (3) vitaminok (10) vízfogyasztás (3) zöldség (3) zöldségek (3) zsír (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása