Antibiotikumot csak az előírás szerint szedjen.

1_26.jpg

Az antibiotikumokat csak a megfelelő adagban és időtartamban szabad szedni, ahogy azt az orvos vagy a gyógyszerész előírja.

Az antibiotikumokat általában bakteriális fertőzések kezelésére használják, és fontos, hogy pontosan kövessük az előírásokat, mert a helytelen használatuk részben felelős lehet az antibiotikum-rezisztencia problémájáért.

Az antibiotikum-rezisztencia azt jelenti, hogy a baktériumok ellenállóvá válnak az antibiotikumok hatására, ami azt eredményezi, hogy a gyógyszerek hatástalanná válnak a fertőzés kezelésében.

Ez komoly egészségügyi probléma, és ahhoz, hogy csökkenteni lehessen a kockázatát, fontos, hogy csak az előírásoknak megfelelően szedjük az antibiotikumokat, és ne használjuk őket a megfelelő diagnózis nélkül vagy olyan fertőzések esetén, amelyeket nem bakteriális okozók okoznak.

Az antibiotikumokat általában a megfelelő adagban és időtartamban kell szedni, még akkor is, ha a tünetek enyhülnek, mert ha korábban abbahagyjuk a kezelést, akkor fennáll a kockázata annak, hogy a fertőzés visszatér vagy súlyosabbá válik.

Ezért mindig fontos, hogy kövessük az orvosunk vagy a gyógyszerészünk utasításait, ha antibiotikumot írnak fel, és ne osszuk meg a gyógyszert másokkal vagy ne szedjük az előírtnál rövidebb vagy hosszabb ideig.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr1918103736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása