Fizikai aktivitás: Az egészség és a jó közérzet kulcsa

1_1.jpg

A fizikai aktivitás az emberi testmozgás összefoglaló fogalma, melynek során az izmok munkát végeznek, így fokozva az anyagcserét és a szervezet általános egészségi állapotát.

A fizikai aktivitás során az emberi test folyamatosan energiát használ fel, és ezáltal javul az állóképesség, nő a testtömeg, javul a test összetétele, csökken a kockázat a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulására, javul a hangulat és csökken a depresszió kialakulásának kockázata.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslata szerint az egészség megőrzése és fejlesztése érdekében hetente legalább 150 perc közepes vagy intenzív intenzitású testmozgást kell végezni, vagy heti legalább 75 perc erőteljes intenzitású testmozgást.

Az aerobik típusú testmozgások, mint például a futás, a kerékpározás, a kocogás, az úszás, a gyaloglás vagy a tánc, mind kiválóak a fizikai állóképesség fejlesztésére.

A fizikai aktivitás előnyei közé tartozik a testsúly csökkenése, az izomzat fejlődése és a csontok erősödése, a jobb szív- és érrendszeri egészség, az alacsonyabb vérnyomás, a jobb koleszterinszint, a jobb cukoranyagcsere, a jobb mentális egészség és a jobb alvás.

A fizikai aktivitás segíthet csökkenteni a szorongást, a depressziót és a stresszt, valamint javíthatja a hangulatot és az életminőséget.

Fontos megjegyezni, hogy az intenzív testmozgás és a fizikai aktivitás nem mindenki számára megfelelő, ezért fontos konzultálni az orvossal vagy egy szakemberrel, mielőtt új testmozgási rutint kezdenek.

Az alapvető egészségi állapotot és az egyéni igényeket figyelembe véve meg kell határozni a megfelelő testmozgás típusát és intenzitását.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr6018102474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Egészséges Életmód Útmutató

Babaköszöntő, Pénzátadó

Friss topikok

Névreszóló Receptkönyvek

Archívum

süti beállítások módosítása