5 fűszernövény, amelyet télen az ablakban is felnevelhetünk

1_104.jpg

Az ablakpárkányon termesztett friss fűszernövények különleges ízélményt adnak a téli hónapokban is. Míg a hideg kint tart, bent zöldellhetnek a friss fűszernövények, amelyek nemcsak szépséget, hanem frissességet is hoznak az otthonunkba.

Összegyűjtöttük az öt legalkalmasabb fűszernövényt, amelyeket könnyedén nevelhetünk az ablakban, így még a leghidegebb napokon sem kell lemondanunk a friss zöldekről.

1. Bazsalikom

A bazsalikom az egyik legnépszerűbb fűszernövény, amely kiválóan alkalmas beltéri termesztésre is. Világos, napfényes ablakpárkányt igényel, és fontos, hogy ne hagyjuk kiszáradni a földjét. Ha rendszeresen lecsippentjük a leveleit, új hajtások nőnek, így mindig friss és dús növényünk lehet.

2. Petrezselyem

A petrezselyem jól tűri a beltéri körülményeket, és bár lassabban nő, mégis egészséges és friss marad télen is. Nem igényel közvetlen napfényt, így kevésbé világos helyeken is szépen fejlődik. Gyakori öntözéssel és egy kis szeretettel minden étkezést feldobhatunk friss petrezselyemmel.

3. Kakukkfű

A kakukkfű az egyik legellenállóbb fűszernövény, amely télen is kitűnően tartható beltérben. Szereti a közvetlen napfényt, így egy napos ablakpárkány az ideális hely számára. A levelei intenzív ízt adnak az ételeknek, ezért már néhány levél is elég lehet az ízesítéshez.

4. Menta

A menta gyorsan terjed és nagyon hálás növény, amely szereti a fényt, de elviseli a gyengébb megvilágítást is. Friss, hűsítő íze kiváló teákhoz és desszertekhez. Fontos, hogy ne hagyjuk túlöntözni, mert a gyökerei rothadhatnak, de egy kis víz és világos hely elegendő számára.

5. Rozmaring

A rozmaring illata és aromája télen is frissességet hoz a konyhába. Szereti a napfényt és a hűvösebb, de nem fagyos környezetet. Mérsékelt öntözést igényel, és ha gondosan ápoljuk, akár egész évben szüretelhetjük. A rozmaring különösen alkalmas húsételek ízesítésére.

Tippek az ablakpárkányos fűszernövények gondozásához

Fényigény: Helyezzük a növényeket egy déli vagy keleti fekvésű ablak közelébe, hogy megfelelő napfényt kapjanak.

Öntözés: Télen a növények kevesebb vizet igényelnek, így fontos, hogy ne öntözzük túl őket.

Hőmérséklet: Az ablak közelében elhelyezett növények esetén figyeljünk arra, hogy ne érje őket hideg huzat.

Ezek a fűszernövények nemcsak ízletesebbé teszik az ételeinket, de egy kis kertészkedés örömét is elhozzák az otthonunkba, még a téli hónapokban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletmodutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr6918716686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egészséges Életmód Útmutató

Egyedi, személyre szabott kertésznapló.

Egyedi,Névre Szóló,Rusztikus,Üres Receptkönyv Fa Borítóval A5 Méretű

Archívum

Névreszóló Receptkönyvek

süti beállítások módosítása